ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

ΤΣΙΑΚΜΑΚΟΦ
ΝΑΚΟ
Παιχνίδια: 51
Περίοδος: 1960-1962

Ο Βούλγαρος τεχνικός, Νάσκο Τσιακμάκοφ, πήρε τη σκυτάλη από τον Έλι Φουκς και ισχυροποίησε ακόμη περισσότερο την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου 1921 και υπήρξε μεγάλη μορφή και αρχηγός της ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για δύο αγωνιστικές περιόδους κατακτώντας το πρώτο πρωτάθλημα του «τριφυλλιού» στην ΚΟΠ.

Την περίοδο 1960-1961 η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητη. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητη, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος με 9 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Οι πανηγυρισμοί που ακολούθησαν ήταν μεγαλειώδεις σε κάθε περιοχή της Κύπρου. Αυτός ο τίτλος ήταν το εφαλτήριο για την σταδιακή κυριαρχία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Υπό την τεχνική καθοδήγηση του Τσιακμάκοφ οι «πράσινοι» δημιούργησαν και ρεκόρ τερμάτων, καθώς είχαν σκοράρει 91 φορές σε 24 αγώνες!

Ο Τσιακμάκοφ ήταν ο άνθρωπος που ξεκίνησε την «παράδοση» της ομάδας μας με την Βουλγάρικη σχολή, καθώς μέχρι σήμερα στον πάγκο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχουν καθίσει 17 προπονητές από τον Βαλκανική χώρα.

Απεβίωσε στις 29 Αυγούστου 2009.