ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

ΜΙΣΙΡΙΑΝ
ΤΙΚΡΑΝ
Παιχνίδια: 50
Περίοδος: 1948-1952

Εγκαινιάζουμε σήμερα άλλη μία ιστορική ενότητα στην επίσημη ιστοσελίδα μας υπό τον τίτλο: “ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ”, μέσα από την οποία θα καταγράψουμε τους προπονητές που κάθισαν στον πάγκο της ομάδας μας. Αρχή γίνεται με τον Τικράν Μισιριάν.

Αν και επίσημα η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν είχε προπονητή στα πρώτα χρόνια της ίδρυσής της, ο Τικράν Μισιριάν την περίοδο 1948-1952 είχε υπό την ευθύνη του τις προπονήσεις και καθήκοντα ως παίκτης – προπονητής, ενώ υπήρξε και ο πρώτος αρχηγός της ομάδας. Αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή με το νούμερο 5 και θεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Προωθούσε ένα σύστημα ποδοσφαίρου μέσα από το οποίο ο κεντρικός μέσος ήταν η πιο νευραλγική θέση, καθώς είχε την ευθύνη να ενισχύει την άμυνα αλλά και να είναι συντονιστής και τροφοδότης της επίθεσης. Υπό τις οδηγίες του η ΟΜΟΝΟΙΑ κατέκτησε όλα τα πρωταθλήματα και κύπελλα ΚΕΠΟ στα οποία συμμετείχε (4 πρωταθλήματα ΚΕΠΟ και 4 κύπελλα ΚΕΠΟ).

Το 1976 μετανάστευσε στην Αμερική.

Ο Τικράν Μισιριάν είναι μια από τις κορυφαίες μορφές στην ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ένας από τους στυλοβάτες στα πρώτα δύσκολα χρόνια του Σωματείου.